Je oldtimer taxeren

Met een taxatierapport kun je de waarde van je oldtimer vastleggen. Dit is belangrijk om bij schade niet voor verrassingen te komen staan. Ook wanneer je alleen WA verzekerd bent helpt een taxatierapport om de vervangingswaarde aan te tonen bij een tegenpartij na schade.

Het rapport is meestal 3 jaar geldig en kost tussen de € 100,00 en € 200,00 afhankelijk of je naar de taxateur gaat of dat de taxateur bij jou thuis komt.

Zoek een oldtimer taxateur

Let op! Niet alle taxateurs worden geaccepteerd door de verzekeraar. Klik op onderstaande knop om een taxateur te zoeken of om te controleren of het rapport van jouw taxateur geaccepeerd wordt.
u

Waarom Taxeren

Met een taxatierapport kun je de waarde van je oldtimer vastleggen. In het rapport staan alle kenmerken van je auto en bijzonderheden of aanpassingen die er zijn. Maar het zegt ook zeker iets over de staat van de auto en de gedane investeringen.

Hoe lang is een taxatierapport geldig?

De meeste taxatierapporten kennen een geldigheidsduur van 3 jaar (36 maanden). Gedurende deze periode heb je de zekerheid van de waarde zoals deze in het rapport staat.

Heb je veel verbeteringen aangebracht in deze periode, dan is het slim je rapport tussentijds te laten herbeoordelen door de taxateur. Ook wanneer je ziet dat de waarde van vergelijkbare oldtimers sneller stijgt dan normaal.

Uitgebreid verzekeren

Jaarlijks worden er zo’n 600 oldtimers ouder van 20 jaar gestolen in Nederland. Ook zijn er jaarlijks vele autobranden, zeker bij luchtgekoelde Volkswagens. Je moet er niet aan denken dat je door diefstal of brand je geliefde auto kwijtraakt.

Het taxatierapport geeft in dit geval zekerheid. De door de taxateur bepaalde waarde geeft een garantie op het uit te keren schadebedrag wanneer je beperkt- of volledig casco (allrisk) bent verzekerd.

De waarde is een zogenaamde vervangingswaarde, het bedrag dat je nodig hebt om binnen een redelijke termijn een vergelijkbare auto te vinden in gelijkwaardige conditie.

i

Taxeren om fiscale redenen

Steeds meer ondernemers leasen een oldtimer of youngtimer. Bij een auto ouder van 15 jaar betaal je immers geen bijtelling over de nieuwwaarde, maar over de waarde van de auto in het economische verkeer (35%).

Deze waarde kun je bepalen door de auto te laten taxeren.

s

Alleen WA verzekerd?

Heb je je auto alleen WA verzekerd? Ook dan is het slim je oldtimer te laten taxeren.

Heb je een schade is door een ander is veroorzaakt, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij bij het uitkeren van de schade rekening houden met jouw taxatierapport. Deze waarde zal altijd een stuk hoger liggen dan de dagwaarde die, gezien de leeftijd van onze auto’s, vaak nihil is.

i

Wat kost een taxatierapport?

De prijs van een taxatierapport varieert tussen de EUR 100,00 en EUR 200,00. Dit hangt vaak af of je de taxateur bij je thuis laat komen of dat je naar een afgesproken locatie komt.

Rietveld Taxaties organiseert regelmatig taxatiedagen waar je tegen een gereduceerd tarief je luchtgekoelde Volkswagen kunt laten taxeren. Tarief voor een erkende taxatie VRT & TMV bedraagt € 135,- incl. BTW. Klik hier om direct een afspraak te plannen. 

Neem contact op

Keverpolis is een handelsnaam van Perrée & Partners.

Bilderdijklaan 23, 5611 NG Eindhoven

040-3031889

Stuur een bericht